Вещаят отлично време за Australian Open



29-12-2015 16:20 | Tennis24.bg

С наближаването на Откритото първенство по тенис на Австралия въпросът за очакваните температури в Мелбърн става все по-актуален. Както е известно, Australian Open ще се проведе в периода 18-31 януари, точно в разгара на австралийското лято. Тази година обаче организаторите побързаха от рано да успокоят играчите заявявайки, че се очакват отлични условия за игра.

„Ще бъде типичното лято за Мелбърн. Очакваме само в три от дните температурите да надвишат 35 градуса. По-голямата част от турнира ще се проведе при малко над 20 градуса, перфектно време за тенис.

Освен това очакваме и няколко дъждовни паузи през тези 2 седмици, но разполагаме с три корта с подвижен покрив. За най-горещите дни пък ще избираме предимно сенчестите кортове”, коментира Крейг Тили, турнирен директор на Australian Open.

През последните няколко години Откритото първенство на Австралия бе белязано с много високи температури, като често живакът минаваше 40 градуса. Това доведе и до много откази на играчи да довършат двубоите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини