Шиникова и Терзийска с рекорди - ранглисти



28-12-2015 09:59 | Любомир Тодоров

Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска отбеляза рекордно класиране в световната ранглиста на тенисистките в последната класация за 2015 година. Първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазват позициите си.

Шиникова изкачи четири позиции до върховото 281-о място в класацията. 24-годишната българка добави 7 точки към своя актив от финала в Ел Кантауи, Тунис.


19-годишната Терзийска от днес е №307, след като прескочи 25 места в подреждането. Скокът на софиянката се дължи на полуфинала й на турнира в Лагос преди 2 седмици и спечелените 18 точки. В първата класация на WTA догодина бившата държавна шампионка за жени ще се изкачи още по-високо, защото към актива й ще се прибави и четвъртфиналът в Нигерия от миналата седмица.

Цветана Пирнокова запазва 59-ото си място в ранглистата, както и втората ни ракета Сесил Каратанчева, която е №112. Цвети започва участие веднага след Нова година в турнира в Бризбън, Австралия, където ще стартира от квалификациите.

При мъжете Григор Димитров отново е №28 в ранглистата на АТР. Той също открива сезона в Бризбън, но ще играе в основната схема, започваща на 3 януари.

Втората ракета Димитър Кузманов също остава на 291-ото си място в класацията.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини