Марин Чилич: Принадлежа на Топ 8



Марин Чилич: Принадлежа на Топ 8
Свързани играчи
Тагове
23-12-2015 10:06 | Tennis24.bg

Световният №13 Марин Чилич се наслади на пълноценна почивка в Загреб, след която отпътува за Бризбейн, където ще се готви за старта на новия сезон. През 2015-та Чилич пропусна първите два месеца от годината заради контузия, но въпреки това не скри задоволството си от изминалия сезон.

„Беше позитивен сезон, който приключих като №13. До последно бях в битката за място в челната десетка, което щях да заслужи при малко повече късмет в няколко двубоя. Доволен съм от резултатите си в турнирите от Големия шлем през последните 2 години. Те ми дават увереност, че ще се справя добре и през 2016. Ще се опитам да подобря и резултатите си срещу съперници от Топ 10 (0:8 през сезон 2015). До турнира в Монте Карло нямам да защитавам почти никакви точки”, коментира Чилич.

„Искам да приключа следващия сезон в Топ 8. Мисля, че това ми принадлежи. Има няколко турнира, в които трябва да покажа най-добрия си тенис, за да се доближа до целта си. През последната година не успях да постигна желаните резултати.

Едно от нещата, които искам да подобря през 2016-та е представянето ми срещу състезателите с по-нисък ранкинг от моя. Загубих твърде много двубои от тях през 2015. Цел ще бъде и да запазя постоянство в продължение на 4-5 месеца, което със сигурност ще донесе и желаните резултати”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини