Рафа: Загубата от Сьодерлинг е най-тежката в кариерата ми



15-12-2015 11:32 | Tennis24.bg

Рафаел Надал даде интервю за „Times of India”, в което говори по различни и интересни теми. Испанецът каза, че не е обсебен от мисълта да подобри постижението на Роджър Федерер от 17 титли от Големия шлем, а също така разкри кои са били най-емоционалните му моменти на корта досега.
„Не мисля за тези 17 титли. Джокович има 10. Искам да се концентрирам и да бъда здрав за турнирите в следващите няколко години”, коментира Надал пред индийското издание.

„Когато бях на 15 години и половина започнах наистина да вярвам, че ще стана професионален тенисист. Видях нивото на играта, видях добри тенисисти и знаех, че мога да се справя. Много е важно да бъдеш спокоен и да продължаваш да работиш здраво. Дори и да си №1 в света трябва да подобряваш играта си непрекъснато, защото знаеш, че другите също тренират здраво”.

Рафа сподели и мнението колко титли от Шлема щеше да има, ако в последните 3-4 години не страдаше толкова често от контузии. „Съмненията са част от живота. Съмненията са хубаво нещо. Ако нямаш никакви съмнения, тогава може би си прекалено арогантен, а това е грешно, защото на този свят няма нищо кристално ясно. Да, имах контузии. Но терминът „ако” не съществува. Имах контузии и това е. Трудно е да се справиш с контузиите, те спират кариерата ти.

Вероятно едни от най-важните и най-хубави моменти в моята кариера бяха титлите от Уимбълдън 2008 и US Open 2013, особено след сезон 2012, в който имах много контузии. „Ролан Гарос” е турнирът, който обичам най-много. Без него моята кариера щеше да бъде коренно различна, това е ясно”.

На „Ролан Гарос” Надал има 2 загуби – една от Сьодерлинг през 2009 и една от Джокович през 2015. Коя от двете загуби обаче е по-тежка за испанеца, вижте неговият отговор: „Тази от Сьодерлинг, защото аз бях много зле тогава. Колената ми бяха много зле в този период. Тогава пропуснах и Уимбълдън. Изпитвах сериозна болка в колената. На „Ролан Гарос” осъзнах, че не трябваше да участвам на турнира”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини