Давиденко: Твърде хилав съм, за да се наливам с много водка



21-01-2010 23:14 | Станко Димов

Повече от интересна бе пресконференцията на Николай Давиденко след мача му от втори кръг на Australian Open. Журналистите въобще нямаха интерес да разпитват Коля за изминалата среща, а се насочиха към личния му живот и навиците му, които се оказаха доста забавни.

Въпрос: Защо винаги говориш за пари?

Давиденко: Ами, защото съм руснак. Руснаците винаги говорят за пари. В моята страна взимат парите само кеш, не като вас с кредитни карти. В тениса, кариерите ни не са толкова дълги и трябва да спечелим максимално много средства в този период. Ако през това време успееш да спечелиш някои турнири, то тогава може да обясниш на децата си какво си вършил. Ние не сме като нормалните хора, които си имат работа и чиито деца могат да разкажат какво вършат родителите им.

Въпрос: Пиеш ли водка?

Давиденко: Да. Все пак не ми се случва толкова често. Виждате, че съм слабичък и не мога да си позволя големи количества. Обичам да я смесвам. Понякога я пия чиста, понякога с "Ред Бул". Дава ми сили, когато отида на дискотека. Понякога обаче много ми се доспива, когато съм само на водка и това не ми харесва.

Въпрос: Жена ти твърди, че можеш да спечелиш всичко от Шлема? Ти мислиш ли така?


Давиденко: Тъкмо, защото мисли така ми е моя жена. Надали това обаче е възможно. Не съм фаворит на никой турнир. Мога да загубя и от човек извън топ 250. Тя пътува непрекъснато с мен и вече е доста компетентна. С нея сигурно щяхме да имаме вече деца, но тъй като съм в топ 10, решихме да не рискуваме. Това би било голяма промяна за нас. А и тя не иска да си седи вкъщи с дечурлигата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини