Нов удар за Серина Уилямс: Пропуска Australian Open



25-11-2010 11:06 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс няма да може да защитава титлата си от Australian Open в началото на 2011-та година. Причина за това е куриозната травма в крака, която получи американката след триумфа на Уимбълдън през лятото. Тогава Уилямс разряза крака си на счупена чаша, в следствие на което се подложи на операция и вече повече от половин година не може да играе.

 

"Направих грешка и поднових тренировки твърде рано. Това ми причини нови увреждания на контузията", разкри Серина Уилямс, която се очакваше да се върне на кортовете на турнира в Линц през октомври, но в последния момент отказа участие именно заради усложнение на травмата.

 

"Това е положението. Най-важното нещо за мен е здравето ми. Продължавам да работя с моите лекари, които правят всичко по силите си, за да се възстановя. Решението да откажа участие на Australian Open определено ми тежи, но е правилно. Моля се да се излекувам и обещавам на феновете в Австралия, че ще се завърна по-добра от всякога", коментира 5-кратната шампионка от Мелбърн.

 

Директорът на турнира Крейг Тилей пожела на американката скорошно оздравяване. "Серина е голям шампион и определено ще ни липсва. Изпращаме и най-добрите си пожелания и дано се възстанови бързо".

 

Australian Open 2011 започва на 17-ти януари. Серина Уилямс е печелила турнира цели пет път - през 2003, 2005, 2007, 2009 и 2010 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини