Дългове връщат Марк Филипусис на корта



24-11-2010 02:20 | Николай Драгиев

Бившият №8 в света Марк Филипусис се връща на корта. 34-годишният австралиец е принуден да играе отново, тъй като дължи пари на кредитори. През февруари 2008 г. Филипусис тегли кредит от 1,3 млн. долара, за да купи триетажна къща, където живее с майка си Росна.

 

Бившият тенисист обаче не успява да изплати дълга си към General Мotors Acceptance Corporation. Сега дъщерна компания - Perpetual Trustee Company, заведе дело във федералния съд на Сидни, който трябва да обяви банкрута на Филипусис. Документите обаче са получени само от адвоката на играча, а бившият №8 в света се изнесе в САЩ. Имотът на Филипусис вече е продаден, но само за $ 835 000, а бившият тенисист трябва да покрие остатъка.


Така финалистът от "Уимбълдън" през 2003 г. и US Оpen през 1998 г. ще трябва да се завърне на корта, за да си върне дълговете. Преди месец самият Филипусис намекна, че може и да се завърне: "Отново изпитвам любов към тениса. Чувствам, че мога да удрям топката така, както го правят младите."

 

Филипусис спря с тениса през 2006 г., след като претърпя по 3 операции на всяко коляно. В началото на 2010 г. той изигра един професионален мач - в турнир от сериите "Чалънджър" в САЩ, но загуби с 4:6, 4:6 от Майкъл Яни (САЩ).

 

7sport.net




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини