Надал възкръсна на старта в Лондон (видео)



23-11-2010 00:46 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал се завърна на корта с изключително драматична победа над Анди Родик. Двамата изиграха най-стойностния мач от началото на турнира в Лондон, а Рафа се наложи с 3-6, 7-6 (5), 6-4 след повече от два часа и половина игра, макар да е далеч от най-добрата си форма. Така в тази група "А" водач е Новак Джокович, който победи леко Томаш Бердих.

 

Испанецът, който не бе играл от турнира в Шанхай, демонстрира прилична форма и в типичния си "упорит" стил намери начин да неутрализира сервиращия страхотно Родик. Бекхендът на испанеца работеше великолепно и той вдигна публиката на крака десетки пъти с чудесните си минаващи удари. Интересното е, че това е първа победа за Надал на финален Мастърс на осемте най-добри от три години насам.

 

Пред погледа на австралийското миньонче Кайли Миноуг, бившият номер 1 в света Карлос Моя и куп други знаменитости, Рафа 1 взе реванш за загубата от американеца на полуфиналите на турнира в Маями в началото на сезона. В следващия кръг Рафа ще спори с Новак Джокович, докато Родик ще излезе "за всичко или нищо" срещу Томаш Бердих.

 

Мачът започна със сервис гейм на Родик, който не се разви по плановете на американеца и той допусна изоставане в резултата 15:40. В този момент обаче на помощ дойде най-добрият приятел на Анди - неговият сервис и след два бързи аса преднината на испанеца бе нулирана, след което Родик макар и трудно взе подаването си.

 

В ответния гейм пък Рафа игра повече от колебливо и след като допусна две двойни бе наказан от Родик. До края на първия сет Надал се опита да върне пробива и да изравни резултата, но в крайна сметка се добра само до две точки за пробив, които не успя да материализира.

 

По повече от любопитен начин започна и вторият сет. Отново Родик се оказа по-решителен и след няколко чудесни разигравания проби подаването на Рафа и поведе с 2:1 гейма, правейки огромна крачка към спечелването на мача.

 

Американецът обаче не издържа ответния тест и допусна моментален рибрейк. До края на сета двамата лесно взимаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек, спечелен от Рафа със 7-5 точки.

 

В решителният трети сет очаквано Надал бе по-свеж на корта. Испанецът демонстрира отлично предвижване по корта и нееднократно отчая Родик с уинъри от на пръв поглед невъзможни позиции по корта.

 

Решителният момент в мача дойде в петия гейм, когато Матадора стигна до пробив. Това сякаш прекърши американеца и до края на мача той заигра на върха на възможностите си, но и това се оказа недостатъчно да се справи със световния номер 1.

 

"Започнах много трудно, нямах никакъв ритъм в играта си. Срещу Анди винаги е много трудно, тъй като той е безкрайно агресивен играч. Той може да играе добре от основната линия, но излиза и често на мрежата. Трудно ми бе да го разминавам. Много съм щастлив от победата пред тази страхотна публика," коментира Надал след двубоя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини