Матс Виландер е идеалният треньор за Анди Мъри



21-11-2010 15:52 | Станко Димов

Легендарният шведски тенисист Матс Виландер е човекът, който може да изведе Анди Мъри до световния връх. Това мнение изрази друга легенда в аристократичния спорт - британецът Грег Руседски. Той е на мнение, че проблемите на Мъри не са свързани с неговите технически качества, а с липсата на достатъчна психическа издържливост в големите двубои.

 

"Матс Виландер е спечелил 7 титли от Големия шлем, бил е номер 1 в света. Той вече постигнал всичко това, към което Мъри се стреми. Тук не става въпрос за бекхенда или форхенда на Мъри, става въпрос за опит и класата, които идват с годините.

 

Важното е когато големите двубои дойдат да намериш сили да се справиш с напрежението. За мен Виландер е човекът, който може да реши проблемите на Мъри", коментира Руседски пред радио "Би Би Си". Самият Виландер пък е сред най-уважаваните хора в тенис средите. През последните години той се подвизава повече от успешно като анализатор на "Евроспорт" за турнирите от Големия шлем.

 

Както е известно Анди Мъри има два загубени финала в Шлема - US Open'08 и Australian Open'10. И в двата случая непреодолимото препятствие пред Мъри бе Роджър Федерер. 

 

През последните дни се появи информация че Мъри, който упорито си търси треньор, е готов да работи с Борис Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини