Инвестират още 300 млн. в US Open



16-11-2010 17:44 | Николай Драгиев

Американската тенис асоциация (USTA) ще инвестира 300 млн. долара в реновацията на Националния тенис център "Били Джийн Кинг", който приема US Open. Финансовата инжекция обаче няма да засегне централния корт "Артър Аш", въпреки че се обсъждаше вариант да му бъде поставен покрив.

Основният план включва изграждане на ново на втория по големина корт - "Луис Армстронг". Освен това към него ще бъдат построени две по-малки игрища. Строежът на едното от двете "мини стадиони" ще стартира веднага.

Новото съоражение вместо сегашните 10 хиляди зрители на "Армстронг", ще приема близо 14 хиляди. Освен това той ще бъде подготвен за поставяне на покрив, което ще стане в следващите години.

ОТ USTA категорично отрекоха, че ще влагат средства в изграждането на покрив за основната арена "Артър Аш", оято е с капацитет от 22 хиляди места. Въпреки че в последните години дъждът създава хаос в организацията в Ню Йорк, организаторите не виждат сериозен проблем в това.

В съвсем кратки срокове от USTA ще вложат 30 млн. от цялостната сума в новия малък корт около "Луис Армстронг" и в подобряване на условията на "Артър Аш". Иначе целият проект ще бъде изпълнен в рамките на 8 години.

 

uso2.jpg

 

Фото: Tama/Getty




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини