Треньорът на Дел Потро: Всички се страхуват от Хуан Мартин



16-11-2010 11:48 | Николай Драгиев

Треньорът на Хуан Мартин дел Потро Франко Давин изрази увереност в силите на неговия възпитаник отново да бъде сред най-добрите в света. Според него китката на аржентинеца е в оптимално състояние. Сега пред бившия номер 4 предстои единствено да си върне игровия ритъм и физическата издръжливонст.

Вчера Дел Потро се срина с 224 места и вече е 259-и в света. Това го прави 15-а ракета на Аржентина. В щаба на Дел Потро са решили той да започне 2011 г. "на чисто", тъй като не е бил в състояние да играе на ниво в края на 2010.

За Франко Давин Дел Потро ще има нужда от шест месеца поне, за да влезе в познатата си форма.

"Убеден съм, че той отново ще играе по начина, по който го правеше преди контузията. Винаги си поставяме цели, но сега е трудно да го направим, тъй като той не е играл от една година. Убеден съм обаче, че неговите съперници нямат никакво желание да играят срещу Хуан," коментира Давин.

"Ако е здрав, то той ще бъде в топ 10. Трябва да изчакаме процеса на реинтеграция. Той можеше да играе още турнири до края на сезона, но получи лека травма в глезена и решихме да не рискуваме. Нямаше смисъл," признава Давин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини