Навратилова тренира за Килиманджаро ... на стълби



16-11-2010 10:36 | Николай Драгиев

Легендарната Мартина Навратилова си е поставила ново сериозно предизвикателство. След като спечели битката с рака на гърдата по-рано през тази година, сега Мартина е решила да изкачи първенеца на Африка Килиманджаро с благотворителна цел през декември.

Тя е събрала група от 28 души, които ще се изкачат на върха в желанието си да съберат повече средства за близо 1 млн. души по цял свят.

Разбира се Навратилова се готви повече от сериозно за новото предизвикателство. Тя го прави и доста нестандартно. За целта тенисистката тренира на височина 290 метра - по стълбите на небостъргача Bank of America, който се намира в Ню Йорк.

"Това е жестоко изпитание за мен. Мисля че моят подход към подготовката за Килиманджаро, върви правилно. Чувствам се бодра и здрава преди събитието през декември," коментира спортистката.

Иначе Килиманджаро е най-високата точка в Африка. Върхът е висок 5893 метра, а групата ще го атакува по един от най-трудните маршрути. Макар и в Африка, Килиманджаро е заснежен, така че условията със сигурност ще бъдат тежки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини