МакЕнроу: Хюит да спира с тениса щом е 56-и



11-11-2010 13:41 | Николай Драгиев

Легендата Джон МакЕнроу посъветва Лейтън Хюит да се откаже от тениса, в случай че вече не се чувства достатъчно добър да спечели титла от "Големия Шлем".

Според МакЕнроу Хюит не трябва да се "залъгва", че отново може да спечели някой от най-големите турнири. В момента австралиецът заема 56-о място в световната ранглиста и все още е номер 1 на Зеления континент.

Самият МакЕнроу се отказа от спорта през 1992 г., когато бе под номер 20 в ранглистата. Същият този сезон той достигна полуфинал на Уимбълдън и четвъртфинал на Australian Open.

"На този етап, да очакваме че Хюит ще печели в "Големия Шлем", не е реалистично.

"Интересно е колко дълго ще продължи той при тази ситуация. Сигурен съм, че той е от този тип хора, които не биха били щастливи с 56-о място в света," коментира Големия Мак.

"Неговата вяра във възможностите, е най-силната му страна. Тъкмо затова той трябва да прецени дали може да постигне още нещо," допълни американецът, който прекрати кариерата си с появата на Пийт Сампрас, Андре Агаси и Джим Къриър.

"Още с началото на 1992 г. си бях казал, че ако не успея да спечеля още един турнир в Шлема, то аз ще спра. Така и стана," спомни си МакЕнроу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини