Родик и Ноле: Трябат повече бързи кортове



10-11-2010 19:07 | Николай Драгиев

Новак Джокович и Анди Родик се обявиха за повече "по-бързи" кортове. Според тях по-бавните настилки "убиват" играта на мрежата, тъй като почти всички играчи остават на основната линия. Двамата останаха много доволни от новото покритие на зала "Берси", където се провежда "Мастърс 1000" в Париж.

"Много е бърз.. много по-различен е от този, който беше миналата година. Той беше доста по-бавен от сегашния," сподели Новак Джокович, който има да защитава титлата си от миналия сезон. Той стартира с победа 6:4, 6:3 над Хуан Монако.

Според сърбина повечето кортове в днешно време са по-бавни, независимо дали става въпрос за открити или закрити съоражения. "По-добре е да има повече бързи кортове, тъй като така играчите излизат повече на мрежата. Най-добрите в света вече играят само на основната линия, тъй като ретурите стават все по-добри," допълни още Ноле.

Мнението му бе подкрепено и от Анди Родик. Американецът победи с 6:1, 6:4 Ярко Ниемимен на старта в Париж.

"Бавните кортове правят тениса толкова монотонен. Имам чувството, че девет месеца от годината играем само на бавни настилки," обясни Родик.

За Родик и по-бавните тревни кортове в последно време на Уимбълдън, са дали шанс на Рафаел Надал да спечели два пъти турнира в последните три години.

"Въобще не съм изненадан от този факт. Дори и Роджър Федерер признава, че му се налага да остава на основната линия повече от необходимото по тази причина," категоречен е Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини