Борис Бекер: Федерер тепърва ще печели в "Големия шлем"



08-11-2010 18:12 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Борис Бекер смята, че най-мотивирани да се докажат преди финалния турнир ATP World Tour Finals ще бъдат Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри.

Според него след финала на Australian Open, където Федерер победи Мъри в последователни сетове, двамата не са успяли да задържат нивото си и това е дало шанс на Рафаел Надал да доминира в турнирите от "Големия Шлем".

"Определено ще видим сблъсъци на изключително ниво в Лондон. През миналата година Николай Давиденко изненадващо спечели, но сега това състезание е от изключителна важност за Федерер, Мъри и Джокович. Те трябва отново да се доказват след победите на Надал на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open," смята Бекер.

Трикратният шампион на Уимбълдън Бекер смята, че Федерер има всички шансове отново да печели най-големите турнири, тъй като през този сезон е показал съвсем лек спад в нивото си на игра.

"Роджър игра на изумително ниво за 5-6 години. Тъкмо заради тази негова постоянност бе логично да има лек спад. Представянето му не е спаднало с повече от 5%, но и това бе фатално за него през 2010 г.," убеден е Бекер.

"Сега той има перфектен живот - вкъщи го чака прекрасна съпруга и деца. Сигурен съм, че може да печели още в Шлема."

За Бекер и Анди Мъри е реален претендент за топ турнирите през следващите години. "Дали Мъри е готов за успех в Шлема? Отговорът е да. Той е само на 23 и изглежда ще преодолее разочарованието от US Open (там той отпадна в трети кръг от Вавринка)."

"За Мъри ще бъде важно да намери подходящ треньор. Няма чак толкова много избор обаче. На него ще му е нужно да намери опитен специалист, който да уважава. Този наставник трябва да знае какво е да си на полуфинал или финал на голям турнир, трябва да е преминал през това," смята още гостувалият наскоро в София Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини