Рафаел Надал със "специална" мотивация да се докаже в Лондон



08-11-2010 16:16 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че е пределено мотивиран да спечели заключителния ATP World Tour Finals в Лондон, който е след две седмици. Именно заради желанието си да бъде на 100% в британската столица, испанецът отказа участие на последния "Мастърс 1000" в Париж през тази седмица.

Надал е бил посъветван от своя лекар да подложи на терапия своето ляво рамо, което му създава известни проблеми. "Със сигурност е разочароващо, че пропускам турнира в Париж. Това е последният "Мастърс 1000" за годината и със сигурност един от любимите ми. Решението бе наистина трудно," сподели самият Надал.

"Контузията ми не е тежка, но трябва да бъда внимателен. В противен случай можеше да не играя в Лондон, а и да не съм на 100% за началото на новата година," допълни още той.

През миналата година Надал бе далеч от най-добрата си форма за заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон и загуби и трите си мача в груповата фаза. Сега той е двойно по-мотивиран да се докаже пред зрителите в уникалната зала О2.

"Ще отида в Лондон с наистина специална настройка и мотивация. Наистина имам нужда да се докажа пред публиката, най-малкото заради миналогодишното ми представяне. Ще се постарая да се представя по-добре.

"Това е вероятно най-трудната настилка за мен срещу най-тежките съперници. Това изглежда се очертава най-оспорваният турнир, на който мога да участвам през годината," заяви още испанецът.

Още четирима са сигурни за този турнир - Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и Робин Сьодерлинг. Останалите трима най-вероятно ще се казват Томаш Бердих, Давид Ферер и Анди Родик.

Надпреварата в зала О2 започва на 21 ноември.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини