Федерер триумфира в родния Базел



07-11-2010 18:06 | Николай Драгиев

Роджър Федерер спечели 65-ата си титла в кариерата. Швейцарецът надви Новак Джокович с 6:4, 3:6, 6:1 във финала на Swiss Indoors в родния му Базел. Така той си върна отличието, което сърбинът му отне през миналата година.

Това бе 93-и финал на Федерер в кариерата му. Той вече има 64 победи и 28 загуби. Само този сезон ФедЕкспрес има 4 победи и 4 загуби.

С поредното си отличие Федерер излезе еднолично на четвърто място в класацията по най-много титли в историята с 65. Пред него са само Джон МакЕнроу със 77, Иван Лендъл 94 и Джими Конърс със 109.

През този сезон само Рафаел Надал има повече отличия със своите 7 титли.

В типичния си стил Федерер стартира много силно. Той избра да посреща в началото и постави под напрежение сервиса на Ноле още от първите точки.

Един пробив на Роджър му бе напълно достатъчен, за да затвори с 6:4.

Сърбинът отговори на предизвикателството и бързо поведе с 3:0 през втората част. Той не показа колебание и успя да изравни след 6:3.

В решителния трети сет ситуацията на корта отново се обърна. Федерер наложи убийствено темпо и разби Джокович с 6:1, което му донесе четвърти успех пред родна публика.

 

"Винаги е специално да спечелиш у дома. Имах супер седмица, но пък финалът бе тежък. Винаги е оспорвано, когато се изправям срещу Новак. Играли сме толкова много пъти и той знае как да ме бие," коментира Федерер.

 

Самият Джокович обвини за загубата, слабите няколко гейма, които изигра в началото на третия сет. "Нямаш особено много шансове срещу Роджър, когато той играе по най-добрия начин. Изгубих своя ритъм в началото на третия сет и нямаше как да се върна в мача," призна Ноле.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини