Карлос Моя и ко зарадваха София с празник за тениса



06-11-2010 19:54 | Николай Драгиев

Повече от забавно шоу направиха Карлос Моя, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Димитър Кузманов в столичната зала "Христо Ботев". Четиримата изиграха демонстративен двубой на смесени двойки, който беляза визитата на бившия номер 1 в София.

Преди да започне същинската битка на корта, Карлос Моя поигра известно време с шампионите на България при 10,12 и 14-годишните. Младите ни таланти не се стреснаха от именития си съперник. Сред тези, които премериха сили с него бяха Симон Иванов и Михаела Гаджева (10 г.), Мишел Тричков и Виктория Бърдарова (12), Андрей Алауи и Вивиан Златанова (14).

Дуетите в днешния сблъсък бяха в състав - пловдивското дуо Цвети Пиронкова и Димитър Кузманов срещу Карлос Моя и втората ни ракета Диа Евтимова.

Още от първите точки на срещата се видя желанието и на двата отбора да направят максимално шоу за публиката, и те успяха. Самият Карлос Моя също показа желание за игра, а определено се видя класата му в някои отделни отигравания. Така например той изпълни типичния за Роджър Федерер "хот-дог" в началото на срещата.

Пиронкова и Кузманов, които често тренират заедно много бързо поведоха в резултата с 4:1. Те демонстрираха по-добър синхрон и логично взеха аванс.

Впоследствие тандемът Евтимова/Моя повиши нивото си на игра и успя да стигне до изравняване на резултата. Моя пък на няколко пъти прехвърли много впечатляващо излезлите напред Кузманов и Пиронкова.

Така срещата завърши при миролюбивото 4:4, тъй като Карлос нямаше време заради натоварения си график.

Визитата на бившия номер 1 не мина и без официални лица. Сред тях бяха спортният министър Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, които се запознаха с Карлос Моя.

"Тенисът в България се развива все по-добре. Вече имаме и сериозни състезатели като Григор Димитров, уникалната Цвети Пиронкова и Виктория Томова," коментира Свилен Нейков, който разбира се получи автограф от Моя на ракета, която ще занесе на премиера Бойко Борисов.

"Дано някой ден имаме и олимпийски шампион," допълни го Стефка Костадинова.

Така дори в малка България, коята няма големи традиции в тениса, се оказа че може да се провеждат мероприятия от сериозна величина, които да показват красотата на този спорт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини