Съперничката на Пиронкова отбила военна служба в Израел



Съперничката на Пиронкова отбила военна служба в Израел
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
20-01-2010 22:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще играе срещу израелката Шахар Пеер във втория кръг от Откритото първенство на Австралия по тенис. Но едва ли Цеци знае, че израелката има изключително интересна кариера, включваща и две години военна служба в своята страна.

 

Това се случва в периода от 2005 до 2007 година. Израелските граждани нарамват пушките задължително на 18-годишна възраст. Шахар и семейството й силно вярват в значимостта на това дело и тя допринася за каузата на родината си. В Израел има специална програма за спортисти - войници.

 

Военните помагат на спортистите да продължат кариерата си докато служат в армията. Като член на тази програма тениситката минава основен курс на обучение в продължение на три седмици, включващ маршировка и стрелби. След това обаче е работила в офис в казармата. Шахар завършва военната си служба през октомври 2007.

Следващата съперничка на Пиронкова е родена в Ерусалим на 1 май 1987.  Шахар е най-малкото от трите  деца в семейството. Нейният брат Шломи е седем години по-възрастен, а сестрата Шани е четири години по-голяма от тенинистката. Бащата Шахар - Довик е роден в Южна Африка през 1955 г. и влязъл в Израел през 1961 година. Майка на тенисистката Ализа е родена в Йерусалим през 1955 година.

 

Двамата родители на Пеер са учили  в едно и също начално училище. И двамата са бивши спортисти. В гимназията бащата става шампион на Йерусалим по плуване, а майката е отлична спринтьорка. Довик сега е изпълнителен директор на преводаческа фирма, а Ализа е пенсиониран спортен учител.


Двубоят между двете е утре рано сутри между 3 и 4 часа след полунощ в Мелбърн.

Борис Куманов - News4000.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини