Серина играе в първия мач на 2 континента



17-07-2010 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс е потвърдила участието си в тенис турнира на хард в Истанбул с награден фонд 220 000 долара, който започва на 24 юли. Това обяви председателката на турската федерация Айда Улуч. На състезанието по традиция играе и Цветана Пиронкова.

Серина и сестра й Винъс ще участват в първия в историята двубой, който ще се проведе на два континента. Американките ще ударят няколко топки с турската топтенисистка Ипек Шеноглу на моста над Босфора. Така едната половина на импровизирания корт ще бъде в Европа, а другата – в Азия.

„За първи път водачката в световната ранглиста идва да играе в Истанбул. Това е голямо признание за нас. Платихме на Серина Уилямс 150 000 долара, за да предпочете нашия турнир. Обикновено тя взема доста повече за участие, но избра Турция, защото иска да играе точно тук”, разясни не без гордост Улуч.

Втора поставена в състезанието ще бъде шестата в света Франческа Скиавоне. Ако се стигне до финал Серина – Франка, ще се срещнат шампионките от Wimbledon и Roland Garros.

Освен двукратната полуфиналиска в Истанбул Пиронкова, други имена, които предизвикват интерес теази година са на шампионката от 2009 година Вера Душевина, Ярослава Шведова (Казахстан), германката Андрея Петкович и швейцарската ветеранка Пати Шнидер.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини