Чужденци печелят при аматьорите в Плевен



19-07-2010 00:00 | Станко Димов
Вторият турнир от националната верига "Тенис лига *2264" завърши тази неделя на кортовете на ТК "Плевен 90", а дори убийствените жеги не успяха да попречат на ентусиазма и желанието за победа на 64-мата участници в надпреварата, сред които имаше тенисисти от България, Сърбия, Аржентина и Швеция, съобщават от БФТ.

След много оспорвани битки и купища емоции шампиони станаха шведът Бьорн Педерсон (в категорията до 35 години), аржентинецът Густаво Персиано (мъже, 35+), сърбинът Габор Такач (мъже, 45+) и Васко Симеонов (мъже, 55+). При жените титлите грабнаха сръбкинята Сандра Коцич (жени, до 40 години) и Анелия Тенева (жени, 40+).

Това бе втори спечелен турнир за Габор Такач, който се утвърждава като лидер в националната ранглиста в неговата възрастова група. В останалите категории конкуренцията за първото място става все по-голяма, тъй като шампионите от турнира в Добрич не успяха да защитят титлите си на състезанието в Плевен, а освен това все по-голям брой участници се включват в Тенис лигата.

Турнирът в Плевен бе втори от календара на новосъздадената националната верига "Тенис Лига *2264", в която всеки желаещ има възможност да участва в своя възрастова група, стига да не е картотекиран като професионален тенисист през тази година. Всяко едно от състезанията е с награден фонд 1800 лв. и носи точки за националната ранглиста.

До края на 2009 г. предстоят още три турнира в София и един в Хасково, като първият от тях ще се проведе на 24 юли на кортовете на ТК "Левски" в София.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини