Цеци е здрава, ще е поставена в Турция



22-07-2010 00:00 | Станко Димов
Травмата в лявото рамо на Цветана Пиронкова е отшумяла напълно. Полуфиналистката от Wimbledon е вече напълно възстановена и ще тръгне здрава за турнира в Истанбул с награден фонд 220 000 долара, който започва в понеделник. В него, както и в Палермо, Цеци ще бъде сред поставените тенисистки.

Пиронкова бе избрана с 28 от общо 29 гласа в анкетата на спортните журналисти на Пресклуб "България" и спечели за първи път в кариерата си приза за "Спортист на месеца".

"Никога не съм била толкова сериозно контузена. Наистина имах проблем в първия си мач на турнира в Палермо. Почувствах болка още в първия гейм. Все пак след намесата на физиотерапевта изиграх мача и болката намаля. След това успях и да си почина и травмата отшумя", заяви Пиронкова, която отпадна от турнира в италианския град във втория кръг след загуба от Джил Крейбас. "Нямах време да свикна с клея, три седмици играх на трева и имах само два дни за подготовка", каза още първата българска ракета при жените. "Истината е, че донякъде бях емоционално изтощена от Wimbledon”, каза още 22-годишната пловдивчанка, цитирана от БГНЕС.

"Аз си имах самочувствие и преди да достигна до полуфинала в Лондон, но сега наистина се чувствам по-уверена. Мотивирана съм да печеля. Не мисля за мястото си в ранглистата, а за победите. С тях ще дойде и по-доброто ми класиране в ранглистата. Имам какво още да усъвършенствам, първия ми сервис трябва да влиза повече от 60%, върху форхенда също трябва да се работи, както и върху по-вариативната игра. Издръжливостта също е много важна", завърши Цветана Пиронкова.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини