Шарапова на полуфинал в САЩ



31-07-2010 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова спечели руското дерби в Станфорд срещу Елена Дементиева и се класира на полуфинал на турнира в Съединените щати. Бившата номер едно в света надделя с 6:4, 2:6, 6:3 над олимпийската шампионка.

Двете блондинки си размениха по един сет. В решителната трета част Маша дръпна с пробив с 3:1 гейма. Лена успя обаче да го върне и да изравни при 3:3. След това обаче най-богатата спортистка в света постигна нов, решителен брейк в подаването на съперничката за 5:3 и после затвори мача при свой сервис. За нея това беше осми успех в 12 мача срещу Дементиева.

За попадане във финала Шарапова излиза в битка срещу третата в схемата Агнешка Радванска от Полша, която спечели срещу рускинята Мария Кириленко със 7:5, 6:0.

В другия полуфинал играят водачката в схемата Саманта Стоусър и Виктория Азаренка. Австралийката се справи с Янина Викмайер от Белгия със 7:5, 3:6, 6:3. Тенисистката от Беларус пък елиминира защитаващата титлата си от Станфорд французойка Марион Бартоли след 3:6, 6:3, 6:3.

Азаренка и Бартоли не спазиха добрия тон и се засипаха една друга с обвинения след двубоя. „Трудно е да се играе срещу състезателка с такъв стил. Понякога може да пъшкаш при голямо усилие за удара, но да го правиш непрестанно е прекалено шумно. Не е лесно да се съсредотичиш при това положение”, заяви язвително французойката. От своя страна Вика пък обвини Марион, че движението нагоре-надолу на ракетата на съперничката при очакване на ретура я е разсейвало много при сервисите.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини