Пиронкова поставена и в Копенхаген



31-07-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цветана Пиронкова ще бъде сред поставените тенисистки на трети пореден турнир на WTA. За момента на състезанието на твърди кортове в датската столица Копенхаген (220 000 долара) българката би трябвало да е трета в схемата, което би било най-високото място досега за №33 в света.

Преди Цеци са единствено местната звезда Каролине Возняцки (№4 в ранглистата) и китайката На Ли, която е десета в световната класация.

Церемонията по теглене на жребия за първото състезание на Женската тенис асоциация в Дания ще бъде грандиозна, съобщава официалният сайт на надпреварата. Тя е предвидена за събота, 19:30 часа местно време, в увеселителния парк „Тиволи” и ще бъде предавана директно по телевизията.

На него ще присъства Возняцки, която се появява за първи път на корта от Wimbledon. „Винаги се вълнувам в очакване да разбера срещу коя тенисистка ще се изправя в първия кръг. Така се готвя за мач срещу конкретна съперничка. Но искам да кажа, че нямам предпочитания при жребия. Тук няма слаби състезателки и трябва да дам всичко от себе си още на старта”, коментира 20-годишната Каро.

На церемонията ще участват още шведката София Арвидсон и 19-годишната датчанка Малу Ейдесгорд, която получи „уайлд кард” за основната схема на турнира, въпреки че е №789 в света. Събитието ще бъде допълнено от игра на мини тенис, където Возняцки ще удари по няколко топки срещу част от спонсорите на проявата, както и с деца. Освен това ще има конкурс сред млади тенисисти за изпълнение на сервиси, където Каролине ще бъде главен съдия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини