Азаренка си подари титла за ЧРД



02-08-2010 00:00 | Станко Димов
Тенисистката от Беларус Виктория Азаренка спечели турнира на хард в Станфорд, Съединени щати. На финала тя преодоля Мария Шарапова с 6:4, 6:1. Вика завоюва четвъртата титла в кариерата си ден, след като навърши 21 години на 31 юли.

Първата част беше равностойна и бе решена от пробив в повече за Азаренка срещу руската красавица. Във втория нямаше интрига. Беларуската направи шест пробива от 11 възможности в двубоя, за да победи за първи път Шарапова.

„Това бе един от най-добрите ми мачове. През целия турнир бях очарована да играя срещу толкова големи тенисистки и да мога да покажа моят дух. Промених доста играта си. Най-важното нещо е да мислиш на корта. Играя агресивно и не отстъпвам нито крачка назад”, заяви Виктория.

Тя разкри още, че е отложила всички празненства за рожденния ден за след финалната среща. „Май ще имам време само за торта. Искам да се видя с роднини и приятели, но пътувам за Сан Диего, където е следващото състезание. Така че мога да мина само със сладолед”, завърши Азаренка.

Мария Шарапова имаше шанса да стане първата с три трофея този сезон. Бившата номер едно в света призна класата на съперницата си във финала и заяви, че е удивена как Вика връща всяка топка с толкова сила.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини