Родик се завърна на корта с престижна победа



03-11-2010 19:10 | Станко Димов

Анди Родик се завърна на корта с победа. В мач от I кръг на турнира в Базел американецът победи в два сета сънародника си Сам Куери. Бившият номер 1 в света се наложи със 7-5, 7-6 (6) и гарантира мястото си на 1/8-финалите. 

 

Родик, който за последно игра на турнира в Шанхай преди месец, бе почти перфектен при начален удар през първия сет. Той не остави шанс за пробив пред Куери. В края на сета пред Анди се откри и първата точка за пробив, а световният номер 9, не сгреши. Той показа много разнообразна и атакуваща игра като доминираше почти през цялото време.

 

Вторият сет се разви по подобен начин, с тази разлика, че липсваше пробивът. Двамата бяха изключително стабилни при подаванията си и доведоха нещата до тайбрек. В него първият сетпойнт се откри пред Куери, който при 6-5 точки в своя полза не успя да изравни резултата. От ситуацията се възпозлва Родик, който спечели 3 поредни точки и затвори мача.

 

Следващият съперник на Анди е Андрей Голубьов (Казахстан). В тази част на схемата е и местният любимец Роджър Федерер, който е и основен фаворит. Двамата с Родик могат да се срещнат най-рано на полуфинал.

 

Турнирът в Базел е от "Мастърс-500" сериите и е награден фонд близо 2 милиона долара.

 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини