Българи на финала в Сливен



08-08-2010 00:00 | Станко Димов
Вивиян Златанова (на снимката) и Любомир Лещански продължават великолепното си представяне на международния турнир за юноши и девойки до 14 години в Сливен, който носи точки и за европейската ранглиста, и след нови две двусетови победи си осигуриха място на финалите.

Водачката в основната схема Вивиян Златанова се наложи с убедителното 6:2, 6:2 над поставената под №4 Янина Браун (Германия) и в спора за титлата ще се изправи срещу румънката Луана Даус. Това бе четвърта поредна победа за младата пазарджиклийка, която по пътя си към финала даде общо 10 гейма на противничките си.

При юношите Любомир Лещански също се класира за финалния двубой, след като отстрани с 6:2, 7:5 поставения под №4 Сергиу Йоан Букур (Румъния). В спора за титлата Любомир отново ще срещне румънец, като това ще бъде третият в схемата Йон Ефрим.

Финалите ще се играят в неделя, а от другата седмица на кортовете на ТК "Левски" в София ще започне поредният международен турнир за юноши и девойки до 14 години, съобщиха от БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини