Златанова с титлата в Сливен



09-08-2010 00:00 | Станко Димов
Вивиян Златанова триумфира с титлата на международния турнир за девойки до 14 години в Сливен, след като на финалния двубой се наложи с 6:2, 7:5 над румънката Луана Даус.

Пазарджиклийката не остави никакво съмнение в превъзходството си над останалите участнички, като по пътя към титлата победи тенисистки от Русия, Италия, Германия и Румъния, губейки общо едва 10 гейма в първите си четири мача, а във финала отново бе по-добрата тенисистка, съобщиха от БФТ.

Това бе първа титла на Вивиян Златанова на международен турнир за девойки до 14 години, а успехът й най-вероятно ще я изкачи в Топ 50 на европейската ранглиста в тази възрастова група.

"Радвам се, че спечелих. Този тип турнири помагат много, тъй като се трупа опит, когато играеш без да се налага да се ходи по чужбина.Във вторник заминавам за София, където съм първа поставена на турнира на ТК "Левски" и се надявам отново да играя финал и да го спечеля", заяви със самочувствие Вивиян.

Любомир Лещански бе много близо до шампионската купа при юношите на турнира в Сливен, но в спора за титлата отстъпи с 6:2, 3:6, 3:6 на поставения под №3 Йон Ефрим (Румъния).



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини