Българка се срещна с шефката на WTA



09-08-2010 00:00 | Станко Димов
Българската тенисистка Хюлия Велиева (на снимката в черния екип) участва в благотворително шоу по време на турнира на WTA в Истанбул. Тя е играла със състезателки в инвалидни колички. Новината съобщи за racketi.com самата Хюлия, която участва в квалификациите на турнира с „уайлд кард”.

Освен това по-голямата от сестри Велиеви се е видяли с президентката на Женската тенис асоциация Стейси Аластър, която също беше на турнира в града на Босфора.

„Лично шефката на турската тенис федерация Айда Улуч ме покани за участие в проявата за хората с увреждания. Не знам как ме е избрала, но играхме заедно с Елена Балтача. Всъщност играхме демонстративен мач като всяка от нас имаше за партньорка момиче в количка. Беше много вълнуващо и за мен беше чест да участвам в това събитие. На моменти ми ставаше чак неудобно, че ние имаме толкова голям потенциал, който не използваме. Мачът с тези тенисистки с увреждания ми подейства много мотивиращо”, разказа Хюлия, която на 7 август навърши 21 години.

Второкурсничката в НСА е пред завръщане в световната ранглиста, където достигна до №707 през април миналата година. Велиева играе в трети турнир в Турция. След този на WTA, миналата седмица тя участва на десетхилядник в Газиантеп, където със сестра си Лютфия стигнаха полуфинал на двойки. От понеделник Хюлия играе пак на състезание в Истанбул на хард с награден фонд 10 000 долара. Тя влезе в основната схема с „уайлд кард” и в първия кръг излиза срещу местната квалификантка Мелис Сезер.

Две българки преодоляха квалификациите в Истанбул. Изабелла Шиникова започва в основната схема срещу получилата покана от организаторите Седа Арантекин. Христина Дишкова пък играе с друга квалификантка – Тереза Будилова от Чехия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини