Титлите на Гришо №1 за юли



10-08-2010 00:00 | Станко Димов
Читателите на racketi.com определиха двете титли на Григор Димитров от фючърси за най-важното събитие за България в спортовете с ракети през миналия месец юли.

Гришо прекъсна дълга суша като спечели турнирите в германските градове Трир и Дортмунд. Стратегията на новия му треньор в парижката академия „Муратоглу” Питър Макнамара е да играе в състезания от най-нисък ранг, за да трупа точки и самочувствие. За успехите на Димитров дадоха своя вот 59 процента от гласувалите.

Втората позиция е за Елица Костова с 22 процента. Родената в Хасково тенисистка стигна за първи път в кариерата си до финали на турнири с награден фонд 25 000 долара. Националката го направи на два пъти през юли и все във Франция на състезанията в Ле Контамен-Монжуе и Мон-де-Марсан. За съжаления тя загуби и двата мача за титлата, но пък записа рекордни класирания в ранглистата.

Бадминтонистката Петя Неделчева е трета с 19 процента от гласовете. 27-годишната старозагорка стигна до финала на турнира в Гатчина, Русия, на двойки. В двубоя, който бе фактическо повторение на двубоя за европейската титла в Манчестър, Петя и Анастасия Руских отстъпиха на Сорокина и Вислова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини