България кандидат за "Хопман къп"



11-08-2010 00:00 | Станко Димов
България ще кандидатства за „уайлд кард” за участие на неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори "Хопман къп", което ще се проведе от 1 до 8 януари 2011 г. в Пърт, Австралия.

Очаква се тазгодишното издание на надпреварата да е едно от най-силните, като до този момент участие са потвърдили отборите на САЩ, Сърбия, Австралия, Белгия и Франция, които ще бъдат представени от най-големите си звезди.

"Това би било едно голямо постижение и признание за българския тенис, а освен това би помогнало за популяризирането на този спорт у нас. Благодарение на евентуалното участие в проявата ще се направи и голяма реклама на България. "Хопман къп" е едно от най-големите и престижни състезания в света на тениса и ще направим всичко възможно, за да дадем шанс на най-добрите ни тенисисти да играят на турнир от подобен ранг", заяви президентът на БФТ Стефан Цветков.

Ако кандидатурата ни бъде одобрена, то България ще дебютира в състезанието с първите ни ракети при мъжете и жените Григор Димитров и Цветана Пиронкова. В Австралия родните ни тенисисти ще се изправят срещу имена като Новак Джокович, Лейтън Хюит, Джон Иснър, Серина Уилямс, Ана Иванович, Жюстин Енен и Гаел Монфис.

Форматът на състезанието предвижда да се изиграят два мача на сингъл и един на смесени двойки, като осемте участващи отбора са разпределени в две групи. Всеки отбор играе срещу останалите три в своята група, а заелият първо място се класира за финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини