Три бивши №1 на полуфинал



14-08-2010 00:00 | Станко Димов
Три тенисистки, достигали до номер едно в световната ранглиста, се класираха за полуфиналите на големия турнир в Синсинати с награден фонд два милиона долара. Той е част от US Open Series. В спор за финала се срещат Ким Клайстерс – Ана Иванович и Мария Шарапова – Анастасия Павлюченкова.

Седмата поставена Клайстерс проля доста пот, преди да успее да елиминира италианката Флавия Пенета със 7:6(6), 6:4 при температура над 33 градуса и висока влажност на корта в щата Охайо. Температурата на самата настилка пък достигна 50 градуса по Целзий.

Следващата опонентка на 27-годишната белгийка е възкръстващата Ана Иванович (виж и поръчай ракетата й ). Белградската хубавица преодоля Акгюл Аманмурадова от Узбекистан с 6:1, 6:3 за 56 минути за радост на цяла Сърбия. 190-сантиметровата азиатка бе елиминирала преди това Бояна Йовановски и Йелена Янкович.

„Ключът към успеха ми беше ретурът. Мисля че доста притесних съперницата с тях. Освен това сервирах добре и изобщо съм доволна от цялата си игра. Срещу Ким ще бъде много труден мач. Очаквам дълги разигравания и оспорвана среща”, заяви Иванович на страницата си във Фейсбук.

Десетата в схемата Мария Шарапова се справи с Марион Бартоли с 6:1, 6:4 в късния вечерен четвъртфинал. Най-богатата спортистка в света в последните пет години ще спори с друга рускиня за мястото на финала.

Анастасия Павлюченкова надделя над Янина Викмайер със 7:5, 3:6, 6:1. В първата част трениращата в академията „Муратоглу” Настя губеше с 1:5, но направи обрат. В тези моменти жегата просто покоси белгийката и това доведе до множество грешки от нейна страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини