Караманолева взе трофея



15-08-2010 00:00 | Станко Димов
Александра Караманолева (на снимката със светлосиня рокля) спечели титлата на международния турнир за девойки до 14 години, провел се през тази седмица на кортовете на ТК "Левски" в София.

Караманолева попадна в основната схема благодарение на покана от организаторите. По пътя си към финала Александра записа пет победи, включително и срещу водачката в схемата Вивиян Златанова, а в спора за титлата в неделя се наложи с 6:4, 6:3 над поставената под №4 Янина Браун (Германия).

Българката бе наградена от главния съдия на турнира Любомир Бадински (крайният вдясно)

В събота се играха финалите на двойки, като при момчетата на първо място се класираха Мирослав Георгиев и Роман Сафиюлин (Русия), а при момичетата спечелиха Браун/Иваниченко (Германия/Украйна), победили на финала Виктория Очева и Габриела Стойменова. На сингъл при юношите с титлата триумфира кипърецът Петрос Крисокос.

През следващата седмица на кортовете на ТК "Банкя" започва нов международен турнир за юноши и девойки до 14 години, на който отново ще вземат участие както състезатели от цяла Европа, така и едни от най-добрите български тенисисти в тази възрастова група. Надпреварата в ТК "Банкя" е част от серията турнири, валидни за европейските ранглисти, които се организират от Българската федерация по тенис, целящи да дадат шанс за изява и развитие на младите ни тенисисти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини