Само Енев продължава в София



19-08-2010 00:00 | Станко Димов
Единствен от българските тенисисти Тодор Енев се класира за четвъртфиналите на провеждащият се в София фючърс с награден фонд 10 000 долара. Седмият в схемата пловдивчанин се наложи с убедителното 6:1, 6:2 над Борис Бакалов, съобщиха от БФТ.

В следващия си мач Енев ще срещне поставения под №2 в основната схема белгиец Александър Фоли, намиращ се на 496-то място в ранглистата.

Петият в схемата Тихомир Грозданов приключи участието си в турнира, след като във втори кръг претърпя поражение с 4:6, 6:2, 5:7 от италианеца Масимо Капоне, който в първия си мач от основната схема победи и Петър Трендафилов.

Загуба във втори кръг претърпя и Димитър Кузманов, който в оспорван двубой отстъпи с 5:7, 6:3, 2:6 на поставения под №4 испанец Оскар Сабате-Бретос, отстранил Валентин Димов в първи кръг.

При двойките Борис Бакалов и Александър Лазов се класираха на финала. Четвъртите в схемата българи ще спорят за титлата с Пирмин Хенле (Германия) и Оскар Сабате-Бастос.

Турнирът в София е част от серията от три фючърса, които се организират през август месец в България и се провежда благодарение на Българската федерация по тенис, ТК "15:40" и със съдействието на Екшън аквапарк - Слънчев бряг.

Вчерашният ден бе белязан от неприятен инцидент, при който през корта прелетя куршум от намиращото се в непосредствена близост стрелбище. За щастие пострадали нямаше, а управителят обеща, че по време на турнира всички заявки за стрелби ще бъдат анулирани.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини