Грозданов срещу Димов в Бургас



23-08-2010 00:00 | Станко Димов
Шестият поставен Тихомир Грозданов и националът Валентин Димов ще се изправят един срещу друг в един от най-интересните мачове от първи кръг на фючърса с награден фонд 10 000 долара, провеждащ се през тази седмица на кортовете на ТК "Черноморец" в Бургас. Двамата тенисисти са се срещали пет пъти на международни състезания, организирани от ITF, като и в петте случая Грозданов стига до победата в по два сета. Шестата среща помежду им е във вторник от 10 часа.

Тодор Енев се представи най-добре от българските тенисисти на завършилият през миналата седмица фючърс в София, достигайки до полуфинал, а в Бургас ще започне с мач срещу водача в основната схема Адам Келнер (Унгария), намиращ се на 447-мо място в ранглистата.

Ивайло Трайков ще срещне поставения под №7 Парис Гемукидис (Гърция), а преминалият през квалификациите Петър Трендафилов ще се изправи срещу втория в схемата Микаел Рюдерстед (Швеция), който през миналата седмица достигна до финал в София.

Димитър Кузманов и Александър Лазов попаднаха в основната схема благодарение на „уайлд кард”, а в първи кръг ще спорят с тенисисти, които нямат класиране в АТР ранглистата - Кузманов ще играе с румънеца Елдар Себастиан Росиану, а Лазов с германеца Ласло Урутия Фуентес.

Още двама български тенисисти намериха място в основната схема на фючърса в Бургас - Борис Бакалов ще се изправи срещу украинеца Вадим Алексеенко, а Данаил Търпов срещу македонеца Томислав Йотовски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини