Диа Евтимова отпадна на US Open



27-08-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в тениса Диа Евтимова приключи участието си в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати. В среща от първия кръг, проточила се три дена заради дъжда в Ню Йорк, 23-годишната хасковлийка отстъпи с 1:6, 4:6 на първата в схемата Акгюл Аманмурадова от Узбекистан.

Подновяването на мача снощи беше при резултата 1:6, 1:1.Диа тръгна с летящ старт. Националката спечели три поредни гейма и взе солидна преднина. За съжаление 191-сантиметровата азиатка постигна обрат. При 4:5 Евтимова стигна до точка за връщане на втория пробив на 77-ата в светаАманмурадова, но не успя да го реализира и после загуби срещата.
Това беше дебюта на тенисистката ни в турнири от Големия шлем, което я направи 13-ата българка с такова постижение в някое от четирите най-престижни състезания.

Само за участието си на Откритото първенство на Съединените щати българката си осигурява две точки в световната ранглиста, където е на рекордното за нея 197-о място и 3000 долара от наградния фонд от 22,6 милиона.

Родената в София, но избрала да представя Казахстан Сесил Каратанчева отстръни на US Open Катрин Вьорле от Германия с 6:0, 6:3. Във втория кръг на пресявките тя излиза срещу американката Джулия Коен.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини