Грозданов на осминафинал в Добрич



01-09-2010 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №6 в основната схема на тенис турнира „Изида къп” Тихомир Грозданов се класира за осминафиналите, съобщиха от пресцентъра на надпреварата в Добрич с награден фонд 10 000 долара. В първия кръг варненецът надделя със 7:5, 6:4 над „щастливия губещ” Лоренцо Папасидеро от Италия. Успех записа и Димитър Кузманов.

В първия сет Тото губеше с 3:5, но се мобилизира пределно и направи пълен обрат, за да спечели частта. Във втората 23-годишният българин, който в неделя поигра срещу Борис Бекер, контролираше положението и нямаше изненади.

„Влязох спокоен в мача, но играта ми не вървеше. Допуснах малко повече грешки, но след това ударите ми сработиха и резултатът потръгна в моя полза. Мачът можеше да приключи и още по-бързо, но все пак сега навлизам в турнира. За самото състезание не правя сметки. Ще играя мач за мач. „Изида къп” протича на много високо ниво и при отлична организация. За това говори и факта, че Келнер, който триумфира в Бургас, напусна борбата още в първия кръг. След Добрич планирам два чалънджъра, които са в Румъния и Турция. Няма да имам никаква почивка. От доста време не съм се прибирал във Варна. Сега Добрич е близо до родния ми град и това ми дава възможност да отскоча до нас”, коментира Тихомир Грозданов след успеха. До края на годината той си е поставил за цел да дръпне със 150 места в световната ранглиста и да се придвижи до 370-а позиция.

„Това означава участия в много турнири и добро представяне. Няма кой да ми помага. Сам се издържам. Спечеленото влагам в участия в нови турнири”, заяви още третата ракета на България. Утре Грозданов излиза срещу Петър Трендафилов в спор за място на четвъртфиналите.

Точно 100 минути бяха необходими на Димитър Кузманов, за да стартира с победа В първия кръг на основната схема той елиминира Шендрит Деари от Македония с 6:4, 6:3. Противникът на Мико се държа изключително агресивно на корта. В края на първия сет си хвърли ракетата в полето на Кузманов, след което бе предупреден от съдията. Във втората част бе наказан с точка за изстреляна топка далеч от корта. Македонецът псува през цялото време и беше бесен, че не можа да намери оръжие, с което да се противопостави на младия ни талант. На осминафиналите Кузманов ще спори с поставения под №2 в схемата Петру Лунчану от Румъния, който стартира с успях над другата ни надежда в тениса Димитър Петров.

В маратонски мач Никита Кривонос (САЩ) отстрани Данаил Търпов след 7:6, 4:6, 7:5 за два часа и 40 минути игра.

Румънецът Александру Карпен поднесе голяма изненада, след като елиминира третия в схемата. Карпен, който е №1126 в ранглистата, победи Адам Келнер от Унгария с 6:4, 4:6, 6:3. Следващият съперник на румънския тенисист е Борис Бакалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини