Грозданов и Енев с успехи на фючърса



02-09-2010 00:00 | Станко Димов
Шестият в схемата Тихомир Грозданов и осмият Тодор Енев записаха победи на осминафиналите на тенис турнира от сериите „Фючърс” на клей в Добрич с награден фонд 10 000 долара. Димитър Кузманов обаче отпадна, съобщиха от пресслужбата на състезанието.

В българското дерби за деня на "Изида къп" Тихомир Грозданов отстрани Петър Трендафилов в интересен и оспорван мач, приключил при резултат 7:6, 6:3. За място на полуфинала Тото ще излезе на корта срещу втория в схемата Петру Лункану от Румъния. Точно той елиминира Кузманов с 6:4, 6:2.

„Яд ме е, че загубих, но не играх добре. Смятам че имам напредък в играта, но този сезон е труден, защото се състезавам с мъжете. След Добрич ще участвам на турнири в Сърбия и Хърватия. А през октомври ще играя на държавното първенство в Пловдив”, сподели Мико след отпадането си.

По-рано в четвъртък Тодор Енев се класира за четвъртфиналите след категорична победа с 6:0, 6:0 над Никита Кривонос от САЩ. Следващият съперник на 28-годишният пловдивчанин е четвъртият поставен Федерико Торизи от Италия. Поставеният под №1 в схемата Филип Освалд (Австрия) пък елиминира Вадим Алексеенко (Украйна) със 7:5, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини