Возняцки блести срещу Шарапова



07-09-2010 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на Откритото първенство на Съединените щати и финалистка от 2009-а Каролине Возняцки продължи с великолепните си изяви в турнира. Датчанката преодоля със стил бившата номер едно в света и шампионка от 2006 година Мария Шарапова с 6:3, 6:4 за един час и 53 минути игра в битката на най-добрите блондинки в тениса.

Каро беше улеснена от деветте двойни грешки на рускинята и общо 36 непредизвикани. Самата Возняцки направи едва 10 грешки при 18 уинъра. Родената в Одензе тенисистка спечели симпатиите на публиката окончателно в началото на втория сет. Тя излезе на мрежата, но Маша я прехвърли с лоб. При опита да тръгне към крайната линия, скандинавката загуби равновесие и падна по дупе на корта. Тя стана и се усмихна отново, което очарова феновете.

Возняцки продължава невероятната си серия след Wimbledon като има 15 победи и само една загуба. През 2010 години тя има четири титли. Ако спечели и US Open 20-годишната родена в Дания полякиня ще оглави световната ранглиста.

„Играх добър тенис. Принуждавах я да прави много грешки и съм много щастлива, че спечелих този мач. Наистина смятам, че имам много голямо подобрение в сравнение с миналата година. Не говоря само физически, но и психически. Вярвам повече във възможностите си от преди. Миксирам играта си по-добре”, анализира Каролине.

Следващата й съперница е единствената непоставена сред последните осем Доминика Цибулкова от Словакия.

В друг четвъртфинал се срещат №7 Вера Звонарьова и №31 Кая Канепи. Финалистката от Wimbledon е единствената оцеляла рускиня в турнира. Тя се справи с шампионката от „Алианц къп” през 2006 година Андрея Петкович (Германия) с 6:1, 6:2.

Естонката Канепи направи истински подвиг, като обърна напълно мача срещу 15-ата поставена Янина Викмайер от Белгия и в крайна сметка да спечели след 0:6, 7:6(2), 6:1.

В другите четвъртфинали на US Open се срещат Ким Клайстерс – Саманта Стоусър и Винъс Уилямс – Франческа Скиавоне.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини