Медалите на Баръмова №1 за август



07-09-2010 00:00 | Станко Димов
Четирите медала на бадминтонистката Гергана Баръмова от европейското първенство за хора с нарушен слух натежаха повече от първата титла на Григор Димитров от чалънджър и дебюта му в Топ 200 на ранглистата на АТР. Това показа гласуването в традиционната анкета на нашия сайт за най-значимо събитие за България в спортовете с ракети за месец август.

Баръмова приключи с две сребърни и две бронзови отличия на шампионата в София. Тя игра с тежка травма и сега трябва да се подложи на операция в Германия, за която се набират средства. Гери е и спортист №1 на България за 2009 година сред хората с физически проблеми. За 20-годишната бадминтонистка гласуваха 50,5 процента от читателите.

Гришо направи голям скок с новия си треньор Питър Макнамара и успя да завоюва титлата на турнира в Женева. Това го изстреля до №184 в света, което го прави третия най-високопоставен наш тенисист в ранглистата след Орлин Станойчев и Милен Велев. Димитров получи 38,1 процента от вота, като до средата на гласуването водеше във временното класиране.

Третото място е за визитата на Борис Бекер в София. Първата поява на световен номер едно в мъжкия тенис у нас бе оценена като най-важно събитие от 7,2 процента.

Влизането на Диа Евтимова за първи път в Топ 200 при дамите и дебютът й в Големия шлем на US Open взе 3,1 процента от вота.

Достигането на Петя Неделчева до два осминафинала (на сингъл и на двойки) на световното първенство по бадминтон в Париж получи 1,1 процента.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини