Олимпийска медалистка хваната с допинг



08-09-2010 00:00 | Станко Димов
Китайската бадминтонистка Жу Ми, която представя Хонконг, бе наказана за две години заради употреба на допинг. Това съобщиха от световната федерация (BWF) в официално комюнике.

Дисквалификацията на 31-годишната бронзова олимпийска медалистка влиза в сила от 4 август, макар че за случая се разчу едва на 23 август. Жу е била проверена внезапно по време на лагер през юни. Пробата й е била положителна за кленбутерол, анаболен препарат от забранителната листа на Антидопинговата комисия WADA.

„Надявам се, че този случай ще даде ясен сигнал към всички елитни бадминтонисти, че в нашия спорт ще бъдем безкомпромисни със забранените препарати и тяхната употреба”, заяви изпълнителният директор на федерацията Томас Лунд.

Точно Жу Ми трябваше да играе в първия кръг на световното първенство в Париж срещу Линда Зечири. Представителката на Хонконг не се яви за мача, след като вече е било ясно, че е била хваната с непозволения препарат.

На олимпиадата в Атина имено китайката спря Петя Неделчева на четвъртфиналите на турнира и в последствие се окичи с медала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини