Нова ракета носи успех на Ана



08-09-2010 00:00 | Станко Димов
Част от тайната на успехите на Ана Иванович в последния месец и възраждането на нейната кариера се дължали на смяната на ракетата. Това признава самата бивша номер едно на официалния си сайт. От турнира в Синсинати сръбската красавица играе с Yonex EZONE.

„Започнах да играя с новата ракета в Синси и в първия мач успях да победя Азаренка. Преди мача ми с Клайстерс на US Open бях спечелила седем двубоя с нея. Много ми харесва новия Yonex. Той ми дава мощ, има голям суитспот, което помага при ударите извън центъра на кордажа, но и щади ръката ми”, коментира Ана.

До лятото Иванович играеше с модела RQIS 1XL в синьо и жълто. Новата „томахавка” е черна на цвят. И двете са с големина на главата 100 квадратни инча. Ракетата е флагман на нова генерация на Yonex, която включва три модификации. Освен този на Ана, другите са EZONE Lite ( с 20 грама по-лека) и EZONE 107 (със 7 квадратни инча по-голяма площ на главата).

„Винаги съм харесвала да играя с черни ракети. Така че съм фен и на дизайна й. Yonex хвърли много труд, за да създаде ракета, която да ми помогне да подобря представянето си. Веднага щом я пробвах, я харесах”, завършва Ана Иванович, която използваше черен Yonex, когато спечели Roland Garros през 2008 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини