Р. Топалова: Имам само хубави спомени от "Алианц къп"



09-09-2010 00:00 | Станко Димов
Радослава Топалова е родена на 1 септември 1980 г. в Пловдив. Започва работа през 2006 г. в „Алианц Банк България” като специалист продажби в Пловдив, а от 2007 г. е служител на Банката в София. Занимава се с тенис от седемгодишна. Републиканска шампионка по единично и двойки за всички възрасти. Състезателка за Фед Къп с отбора на България през 2001-2002 г. Професионална състезателка от 1998 до 2002 г. Най-висока позиция на сингъл в световната ранглиста – 590, а на двойки 510, като има и три титли от турнири с награден фонд 10 000 щатски долара. Осем години се е състезавала за клуб в германската Бундеслига.


- Радослава, разкажи повече за титлата от Олимпиадата на Allianz?
Тези състезания се проведе за шести пореден път. Игрите са през четири години и включват десет вида спорт. Сега през юли домакин беше Будапеща. Аз бях единствената българка на Олимпиадата, в която участваха служители на Allianz от цял свят. Трябваше да победя три съпернички по пътя към златния медал.

- Кой двубой ти беше най-труден?
Не мога да кажа, че съм била затруднена. Аз бях в групата „до 30 години”. В първия мач победих с лекота момиче от Австралия, а след това се справих и с испанка. И двете срещи спечелих с по 6:0. На финала срещнах първата поставена Вероника Хаугер от Германия. Нея я победих с 6:1, 6:2.

- Какво си спомняш от турнира „Алианц къп” като бивша участничка?
Ще започна с това, че е едно чудесно състезание. То дава възможност на много млади тенисистки, не само българки, да спечелят първите си точки за световната ранглиста. Иначе имам само добри спомени от турнира. Но последното ми участие беше толкова отдавна, че не мога да кажа нищо конкретно. Сестра ми Десислава спечели „Алианц къп” и на сингъл, и на двойки. Тя беше първата българка с титла. Много се радвах за нейния успех и я подкрепях от трибуните.

- Как започна работа в „Алианц”?
Съвсем случайно преди четири години. Завърших УНСС и започнах работа в клона на „Алианц Банк” в родния ми Пловдив. Преди три години се преместих в София. В момента съм Мениджър „Връзки с клиенти” в центъра на бул. „Княгиня Мария Луиза”. Миналата година разбрах за Олимпиадата. Свързах се с организаторите, след като „Алианц България” ми даде шанса да участвам, за което им благодаря.

- Каква е връзката между тениса и финансите?
Мотивацията е еднаква и в двете поприща. Комуникациите са също много важни. Тенисът ми помага в банковото дело с това, че ме е научил на ред, дисциплина, отговорност и упоритост да бъде завършено започнатото.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини