Зафирова и Томова на четвъртфинал



09-09-2010 00:00 | Станко Димов
Шестата в основната схема Далия Зафирова и Виктория Томова се класираха на четвъртфиналите на тенис турнира на клей в столицата на Босна и Херцеговина Сараево с награден фонд 10 000 долара.

Зафирова се наложи в българското дерби над Надежда Василева с 6:0, 7:6(4). Във втория сет се заформи много оспорван двубой, но в крайна сметка 19-годишната софиянка успя да спечели в две части.

Следващата съперница на българката е Яна Бушина от Русия, който е извън първите 1000 в ранглистата, докато Далия е №708 в класацията.

Томова пък изнедада, като надигра петата поставена Патрисия Киря от Румъния с категоричното 6:2, 6:1. За първи път от една година - 10 септември 2009 година, тийнейджърката стига до четвъртфинал в турнир за жени. Тогава столичанката попадна в тази фаза при дебюта си при каките в Русе, а после се класира и за полуфинал.

На четвъртфинал 15-годишната Вики излиза срещу третата в схемата словачка Зузана Злохова. Томова и Зафирова вече си осигуриха по четири точки за световната ранглиста, докато Василева се прибира с една.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини