Надал – Южни в полуфинала



10-09-2010 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира без да загуби нито един сет. Там испанският левичар очаква №12 Михаил Южни.

Във втори пореден мач Рафа се изправи срещу свой сънародник, приятел и също левичар. Той се наложи над осмия поставен Фернандо Вердаско със 7:5, 6:3, 6:4 за два часа и 22 минути игра. Носителят на осем титли от Големия шлем допусна първия пробив в своя сервис гейм в целия турнир. Това стана в първата част, когато Нандо постигна брейк, който спря серията на Надал от 62 поредни успешни сервис гейма на US Open.

Но оттук до края 24-годишният Рафаел не даде нито една друга възможност за пробив. Самият той постигна четири – два в първата част и по един в следващите две, за да запише петата си победа в Ню Йорк. Надал завърши с 16 непредизвикани грешки при 18 уинъра (4 аса). Той увеличи серията си на 11-0 срещу Вердаско.

„Чувството, че съм на трети пореден полуфинал в един от най-важните турнири в света е прекрасно. Беше трудно да се играе. Знам че Фернандо имаше много тежък мач преди два дена и затова беше малко по-уморен”, заяви Рафаел Надал след двубоя.

Михаил Южни пък срази в петсетова среща №25 в схемата Станислас Вавринка от Швейцария след 3:6, 7:6(7), 3:6, 6:3, 6:3 след три часа и 50 минути на корта. Руснакът, който е известен с прякора Полковника, стига за втори път до полуфинал на US Open. Първият път беше през 2006 година, когато на четвъртфинал Миша победи точно Надал с 6:3, 5:7, 7:6, 6:1.

Двамата са играли общо 11 пъти като испанецът има седем победи. Последният им мач обаче е бил на Wimbledon през 2008 година, когато Рафа спечели в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини