Дъжд спря Далия за „Алианц къп”



11-09-2010 00:00 | Станко Димов
Дъждът в Сараево попречи на петата в световната ранглиста българска тенисистка Далия Зафирова да вземе отново участие в започващия днес турнир „Алианц къп” в София с награден фонд 100 000 долара. Това съобщи самата състезателка за racketi.com.

19-годишната софиянка и Виктория Томова се класираха на четвъртфиналите на състезанието в столицата на Босна и Херцеговина. Далия трябваше да играе в петък срещу рускинята Яна Бушина, а Вики – със Зузана Злохова от Словакия.

„Вчера цял ден валя като из ведро и не се игра нито една среща. Така че четвъртфиналите ще трябва да ги изиграем в събота. Затова подадох и отказ от турнира в София, защото физически няма как да бъда на двете места едновременно. Надявам се обаче да се включа в турнира на двойки на „Алианц къп”, който започва в понеделник. Можех да играя на сингъл, само ако имах „уайлд кард” за основна схема като Вики”, разясни ситуацията Зафирова, която тази година има две титли при дуетите.

Миналата година на 100-хилядника на кортовете на ТК „Левски” Далия стигна трети кръг на квалификациите, където отстъпи на Елица Костова. Томова игра с „уайлд кард” за основна схема и загуби в първи мач от хърватката Дария Юрак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини