Гледачева отстрани поставена след обрат



11-09-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртата по сила според световната ранглиста българска тенисистка Мартина Гледачева започна с победа участието си на юбилейния ХХ турнир „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара и се провежда на кортовете на ТК „Левски” в столицата.

19-годишната пловдивчанка направи пълен обрат срещу третата в схемата на квалификациите Евгения Пашкова от Русия и се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 след два часа и 20 минути игра на първи корт на комплекса.

Гледачева, която е №554 в класацията на WTA, отстъпи в първия сет, но във втория взе преднина след ранен пробив и я удържа до края му. В решителната част трениращата в Рим българка губеше с 1:3 след пробив на Пашкова, която е с повече от 100 места пред нея. От този момент до края Мартина се преобрази и не даде повече гейм на съперничката си.

„Много съм радостна, че успях да спечеля. Честно казано в началото на третия сет не играх добре. Като стана 1:3, се мобилизирах, затворих очи и заиграх по-решително и агресивно, което даде резултат и обърка рускинята. За първи път играя на „Алианц къп”, откакто е с награден фонд 100 000 долара и съм щастлива, че започнах с победа. Надявам се да успея да стигна до основната схема”, заяви Мартина Гледачева.

С тази победа тя си осигури една точка за световната ранглиста. Във втория кръг на квалификациите тя очаква победителката от румънското дерби между Александра Каданту и Ралука Елена Платон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини