Българките отпаднаха на „Алианц къп”



12-09-2010 00:00 | Станко Димов
И петте български тенисистки, достигнали до втория кръг на квалификациите на ХХ юбилеен турнир „Алианц къп” в София с награден фонд 100 000 долара, отпаднаха. Само Никол Христова успя да вземе сет. Загубилите получават по една точка за световната ранглиста.

Никол Христова бе близо до успеха, но в крайна сметка загуби от петата в схемата румънка Елора Дабия сле 0:6, 6:0, 3:6. В последния сет 17-годишната софиянка изоставаше с два пробива, успя да върне единия за 3:5, но след това не успя да вземе подаването си и срещата приключи.

„Съжалявам за пропуснатия шанс, но сама съм си виновна. Трябваше да натисна от самото начало на третия сет”, заяви Христова. Тя напуска „Алианц къп” с една точка за световната ранглиста, където ще се завърне на 27 септември.

Мартина Гледачева отстъпи след два часа игра на Александра Каданту от Румъния с 1::6, 6:7(4). Във втората част пловдивчанката губеше с пробис 2:4, но намери сили да го върне и да стигне до тайбрек.

Изабелла Шиникова пък отстъпи на Кони Перен от Швейцария с 4:6, 0:6. В първата част двете започнаха да си разменят пробиви от 3:2 за швейцарката до деветия гейм. В следващия при сервис на Перен Шиникова не успя да направи брейк и загуби сета. За съжаление Изабелла допусна пробив и в първия гейм на втората част. Оттам тя загуби всичко до края на срещата.

16-годишната Антоанета Царвулкова загуби с 1:6, 0:6 от водачката в схемата на квалификациите Дария Юрак от Хърватия.

Държавната шампионкаХюлия Велиева отпадна след 2:6, 2:6 срещу хърватката Ясмина Тинич.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини