Ализе Корне: Надявам се да спечеля „Алианц къп”



13-09-2010 00:00 | Станко Димов
Френската тенисистка Ализе Корне, която е трета в схемата на турнира „Алианц къп” в София с награден фонд 100 000 долара, заяви намерението си да спечели състезанието. 20-годишната тенисистка от Ница направи тренировка на кортовете на ТК „Левски”. След това достигалата до 11-о място в световната ранглиста Корне отговори на въпроси на медиите.

„Надявам се да спечеля турнира, но ще бъде трудно, защото тук са дошли много силни тенисистки. Чувала съм, че София е хубав град. Дано да имам шанса да го разгледам”, заяви девическата шампионка от „Ролан Гарос” през 2007 г.

Французойката разкри, че от два месеца няма треньор и е в процес на търсене на наставник. Нейната кариера вървяла по възходящ път до януари 2009 година, когато загуби в четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия от Динара Сафина.
„Спомням си турнира в Бордо през 2007 година, когато загубих на финала от вашата Цветана Пиронкова. Тогава бях във форма след „Ю Ес Оупън”, но тя игра превъзходно и заслужено спечели”, разказа още Ализе Корне.

(Цялото интервю с Корне – от 19 часа днес по Канал 3 и на сайта sportal.bg).

В София са вече и водачката в основната схема Карла Суарес Наваро от Испания и втората поставена Татяна Гарбин.

„Радвам се, че пак ще играя на „Алианц къп” и този път се надявам да го спечеля. Няма да защитавам титлата си на двойки от 2009 година, ще се съсредоточа върху турнира на единично”, коментира италианката Гарбин преди първата си тренировка в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини