1200 играят заедно в Русия за рекорд



14-09-2010 00:00 | Станко Димов
В Русия поставиха нов държавен рекорд за най-много хора, играещи едновременно бадминтон. Това съобщи за racketi.com Александър Борисов от Федерацията по бадминтон на Московска област (ФБМО).

Над 1000 ученици, родителите им, учители и дори дядовци и баби в град Юбилейни в Подмосковието участваха в проекта „Най-масовото жонглиране с пера” . Гостите и участниците в празника бяха поздравени от председателя на ФБМО Владимир Демин.

След това при учениците дойде руската националка Татява Бибик, която е европейска шампионка от „София 2009” със своя клуб „Фаворит” (Раменское). „Вярвам, че сред вас има бъдещи бадминтонисти от световна класа. Много ми е приятно да видя толкова много ученици с ракети в ръце”, заяви Бибик- След това тя и съотборничката й Светлана Коротишева проведоха майсторски клас. После направиха минимач срещу играчи от една от гимназиите в града.

След това започна установяването на рекорда. Хилядите имаха четири опита да жонглират едновременно с перцата. Върховото постижение за необятната руска страна бе признато, след като бяха регистрирани 1282 човека да играят заедно.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини